Creme half moon Bag LouLou schuin hangend gefotografeerd

Wat is een Half Moon Bag?

Wil jij weten wat een half moon bag is, en waarom dit model nu zo populair is? We delen graag wat we weten. Want naast het maken van eerlijke tassen vinden het het ontzettend leuk meer te vertellen over de verschillende modellen die er zijn in 'tassenland'.

Wat is een Half Moon Bag?

De half moon bag, zoals de naam al doet vermoeden, is geïnspireerd op de vorm van een halve maan. Deze associatie met de maan klinkt natuurlijk lekker mystiek en poetisch. Maar net als de maan is dit model zonder poespas en heel helder. Als je houdt van minimalistische outfits, dan is de half moon bag zeker een match. De zachte, gebogen lijn geeft de tas een verfijnde look en iets artistieks.

Een Tijdloos Model

Hoewel de half moon bag de laatste jaren een comeback heeft gemaakt, is het een model dat al decennialang bestaat. Oorspronkelijk was de half moon bag populair in de jaren '70. Het ontwerp heeft door de jaren heen vele aanpassingen en updates ondergaan, maar de kern van het model is altijd hetzelfde gebleven: stijlvol, praktisch en uniek. Dit model is op en top Quit Luxury, dat we steeds meer gaan zien. Ingetogen klasse, wij houden ervan!

Bekende Fans van de Half Moon Bag

Natuurlijk zijn er veel beroemdheden en mode-iconen dol op de eenvoudige snit van de half moon bag. Zo is de beroemde actrice Emma Watson vaak gespot met een half moon bag, net als mode-infunecer Chiara Ferragni en Alexa Chung. Mede dankzij die laatsten is de half moon bag opnieuw een fijn must-have mode item geworden.

Onze Half Moon Bags

LouLou heeft al jaren half moon bags in de collectie. Wat opvalt is dat er door de ronde vorm meer inpast dan bij een tas met hetzelfde volume. Op dit moment hebben we een Croco half moon bag in Berry en Black, of een half moon bag in mooi en soepel grain leer in verschillende kleuren. Beide half moon bags kunnen als schoudertas of als crossbody tas worden gedragen. Ons Model ‘Louise’ uit de recente SS2024 collectie is een moderne interpretatie van de klassieke half moon bag. Gemaakt van hoogwaardig leer, met duurzame en milieuvriendelijke productiemethoden, belichaamt de Louise al onze kernwaarden. Stijlvol, feminine, functioneel en fun.

Waarom de Louise een Must-Have is

De Louise half moon bag is niet alleen een prachtig accessoire, maar ook een functionele tas die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Of je nu naar een bruiloft gaat, een dagje uit plant of een avondje uit in de stad, de Louise biedt voldoende ruimte voor al je benodigdheden zonder concessies te doen aan stijl. Wel een ingetogen tas, maar net wat meer expressie? Kies dan voor een Zilveren of Roze half moon bag. Net wat meer vibe!

Bekijk alle Half Moon bags hier.