LouLou Essentiels

LouLou Essentiels

Vanaf vandaag gaat by LouLou door het leven als LouLou Essentiels. Onze founder, Floor, vertelt in haar brief hieronder meer over het waarom van deze keuze. Benieuwd? Lees snel meer! 

Gemiddeld draagt een vrouw 2,4 kilo in haar tas… Het was dan ook niet verrassend dat ik in 2010 rondliep met last van een schouderblessure omdat ik zelf altijd te veel meenam (meer dan die gemiddelde 2,4 kilo dus). Zo kwam het idee voor een portemonnee met een vak erop voor je smartphone, zodat je ook zonder tas, met alleen het meest belangrijke, je telefoon en je portemonnee, de deur uit kon. Dit was het begin van het sprookje ‘by LouLou’. Want zo noemde ik mijn merk. Een flirt met het Parijs uit de jaren 40/50. Een tijd waarin mannen naar het front gingen en vrouwen broeken aantrokken en eigen bedrijven begonnen (kijk maar naar ‘Coco avant Chanel). LouLou was een vrolijke naam voor een fijne portemonnee en ondanks dat mijn ideeën en waarden heel serieus waren, wilde ik ook vooral een goed gevoel hebben en geven met mijn ontwerp. Dat is altijd key gebleven. Zo worden onze producten vanaf de eerste dag altijd eerlijk gemaakt.

Binnen een jaar zag ik de SLB overal: hangend aan een fietsstuur, liggend op een dashboard, voor me in de rij bij de kassa. Onze Koningin Maxima had de allereerste, maar mijn doel, moois maken voor alle vrouwen in Nederland, was bereikt. De portemonnee was een succes! Van het een kwam het ander; er waren nog zoveel meer accessoires die handiger konden. Bijna als vanzelf begon by LouLou te groeien: nieuwe producten, collega’s, en steeds een wat groter kantoor. Elke keer weer een sprong in een dieper diepe, maar met steeds meer vertrouwen, een groter team en meer know how.  

Inmiddels zitten we met een leuke club vrouwen in een oud pakhuis in de haven van Scheveningen. We werken hard en zorgen voor 4 collecties per jaar met mooie, nieuwe en slimme accessoires. Tijdloze essentiels in frisse kleuren, met veel vakjes, een vaak extra lange of verstelbare schouderband en vrijwel altijd een spiegeltje. Alles ontworpen door en voor vrouwen. Wij willen met onze accessoires zorgen voor de finishing touch van je outfit. Stijlvol, slim en betrouwbaar. Jouw essentiel wardrobe piece. Het onderdeel waar je altijd op kunt vertrouwen, waar je blij van wordt en waar je je eigen essentiels makkelijk in terug kunt vinden. Na 8 jaar is het functionele onze signature geworden en nu is het tijd om dat veel meer uit te dragen. Daarom gebruiken we vanaf nu de naam ‘LouLou Essentiels’. Een andere naam, maar met hetzelfde team, dezelfde normen en waarden en een heel grote glimlach. Ik ben er ontzettend trots op dat zoveel vrouwen onze producten gebruiken, en kijk uit naar wat de toekomst ons te bieden heeft. Of eigenlijk, naar wat we jou in de toekomst mogen bieden…

 

Liefs,

Floor
Founder LouLou Essentiels