Wij zijn LouLou Essentiels

LouLou Essentiels laat je iedere dag effortless chic de deur uit stappen. Met in je hand of aan je arm een parel van een leren accessoire dat werkelijk van alle gemakken voorzien is. Of het nou om een crossbody, een werktas of een clutch gaat. Het is onze missie om leren accessoires te ontwerpen die jouw leven easy en tegelijkertijd eindeloos stylish maken. Onze veelzijdige ‘carryalls’ zijn misschien wel het beste te omschrijven als beauties met brains. Ze passen bij jouw look en denken aan alles wat er op je to-do-lijst staat. Functioneel en tóch fabulous. Prachtig maar minstens zo praktisch. Want waarom zou je kiezen als je ook met beiden op pad kunt?

Ons verhaal begint in 2010, wanneer female entrepreneur Floor van de Water onder de naam by LouLou de inmiddels iconische Smart Little Bag (SLB) introduceert. Deze multifunctionele portemonnee met spiegel en smartphonevakje groeide binnen no time uit tot een groot succes. Bijna 10 jaar later sprankelt de SLB nog altijd onverminderd voort en is de collectie flink uitgebreid met vele verschillende tassen, portemonnees en accessoires. Het functionele is onze signature geworden en dat willen we graag meer benadrukken. Om die reden hebben we by LouLou in september 2018 omgedoopt tot LouLou Essentiels. Maar ondanks deze naamsverandering, werken nog altijd met dezelfde principes, dezelfde teamspirit, en dezelfde grote glimlach. Inmiddels vind je LouLou Essentiels bij ruim 500 verkooppunten in Europa en in onze eigen online shop.

Iedere LouLou is met veel creativiteit ontworpen vanuit een diepgaande passie. It’s the details that matter. En dát zie je duidelijk terug in onze designs. Zo besteden we veel tijd aan het sourcen van mooie materialen, zorgen we voor verfijnde afwerkingen en kunnen we vol trots vertellen dat ieder LouLou-exemplaar met de hand op een eerlijke manier wordt gemaakt in ons atelier dat als eerste ter wereld volledig draait op zonne-energie. Lees hier meer over ons streven naar een duurzame productie. Tegelijkertijd houden we rekening met draagcomfort en verliezen we ‘dagelijks gemak’ nooit uit het oog. Zo zorgen spiegeltjes, voldoende opbergvakken en andere fijne features voor flink wat functionaliteit on-the-go. Door alle extra aandacht die uitgaat naar ieder individueel LouLou-design, hopen we dat jij er nog lang en vaak met veel plezier gebruik van kunt maken.

Iedere jaar ontwerpen we nieuwe accessoires in vier verschillende collecties. Een mix van tijdloze designs en opvallende fashion-items. Inspiratie vinden we simpelweg in alles dat wat ons betreft een wow-factor heeft. Van een magische mythe tot een indrukwekkende plek en van een bijzonder kunstwerk tot een sterke persoonlijkheid. Ieder seizoen vertelt een ander verhaal dat zich binnen de collectie ontrafelt in een bijpassende blend van kleuren, stoffen en materialen. 

LouLou Essentiels: Fashionably Functional