Pers

Van productinnovatie naar duurzaam accessoire-merk.

Maxima had de eerste maar binnen 3 jaar gingen er 300.000 over de toonbank. De Smart Little Bag, of afgekort, SLB van het Nederlandse merk LouLou Essentiels. Hoe zat het ook alweer? En hoe is het nu?

De SLB was in 2010 de eerste ‘mobile- bag’, een portemonnee met vak voor je smartphone, een spiegeltje, clutch greepje en bedeltje in de vorm van een Eiffeltorentje. Een schot in de roos, want wat in 2010 begon als kleine productinnovatie was in no time de meest gewilde dames portemonnee in Nederland.

LouLou zat niet stil maar groeide op en ontwikkelde door naar een volwaardig merk met een ruim assortiment leren accessoires boordenvol functie. De naam by LouLou werd in 2018 omgedoopt tot het meer passende ‘LouLou Essentiels’.

Nog altijd is de iconisch Smart Little Bag een vast onderdeel van de collectie maar er is meer. Functie staat centraal en is het begin van het ontwerpproces. Het merk maakt slimme accessoires in uiteenlopende duurzaam gelooide leersoorten met een feminine look. Naast een ruim assortiment portemonnees zijn er smartphone bags, crossbody clutches en fijne schoudertassen. Altijd ontworpen met de uiteindelijke draagster en haar gemak in gedachte. Er is een trouwe schare fans van het eerste uur, maar voor wie het merk uit het oog verloren is, of niet eerder in het vizier had, het is een echt Hollands sprookje met een duurzame oorsprong.

Vanuit het kantoor in de Scheveningse haven werkt founder en ontwerpster Floor van de Water inmiddels 10 jaar met hetzelfde ruim opgezette atelier in India. Van de Water vertelt; "Het is het enige leer-atelier ter wereld dat volledig draait op zonne-energie. Er wordt geïnvesteerd in nieuwe technologische ontwikkelingen, scholing en persoonlijke groei. De basis van LouLou is het maken van moois dat in alle facetten".

Voor een beeldpakket stuur een bericht naar floor@byloulou.com.