Floor van de Water, entrepreneur, Haags merk, Onderneemster, doorzetten, 10 jaar ondernemen, founder Loulou, by Loulou eigenaar, FMME. eigenaar, FMME. founder

Tijd voor reflectie: 10 jaar LouLou Essentiels

Het zijn bijzondere tijden. Waar de ene ondernemer alles in rook ziet opgaan, weet de ander met creatieve oplossingen toch een positieve spin aan de corona-crisis te geven. Ook bij LouLou Essentiels is het een bewogen periode. Daarover, en over 10 jaar LouLou Essentiels, reflecteert Floor van de Water (eigenaresse LouLou Essentiels & FMME.) in deze blog.

Een rit in een waanzinnige rollercoaster

2010 was het jaar waarin ik de Smart Little Bag (SLB) ontwierp. Ik had toen niet kunnen bedenken welk avontuur mij te wachten stond. Tien jaar later kijk ik terug op een rit in een waanzinnige rollercoaster waarin ik zóveel moois heb meegemaakt. Ik was gewend aan vakantietripjes in Europa. Maar ineens vloog ik naar Hong Kong en ging ik voor het eerst naar India voor LouLou. Inmiddels ben ik alweer zo vaak in India geweest dat ik gewend ben aan de warme chaos, waarin alles zo verbazingwekkend soepel langs elkaar heen vloeit. 

Ik heb in die tien jaar veel geleerd en fijne mensen leren kennen. En ik ben ook een paar keer goed onderuitgegaan. Toch heb ik al die tijd als basis vastgehouden dat ik een mooi en eerlijk product op de markt zou zetten. Met zoveel mogelijk functies en voordelen voor de eindgebruiker, maar ook op een eerlijke en goede manier gemaakt. Niet het goedkoopst (want dat betekent ook dat het niet eerlijk gemaakt kan worden) maar zeker ook niet al te kostbaar.

Terug naar het allereerste begin

 Ik had me het jubileumjaar anders voorgesteld. Met meer slingers, meer feest en meer collega’s. Tegelijkertijd brengt het met terug naar het allereerste begin. Toen zat ik alleen in de logeerkamer thuis achter mijn bureau en kreeg ik het meest waanzinnige voor elkaar door te blijven geloven en te blijven gaan. Niets hield me tegen.

Nog steeds heb ik die ontembare passie voor het product. Kan het handiger? Kan het slimmer? Is dit het goede leer? En is dat de mooiste kleur? Is het onweerstaanbaar? Is het fun? Word je er blij van? Meer dan ooit stel ik mezelf die vragen, met zoveel meer kennis en know how dan 10 jaar geleden, maar met evenveel passie. Ik vind het heerlijk mijzelf erin te verliezen.

Shop eerlijk. Shop kwaliteit. Shop lokaal

LouLou staat voor moois dat eerlijk gemaakt is. Om lang plezier van te hebben. Ik denk aan al het mogelijke dat een accessoire fijn maakt in het gebruik. In de hoop dat jij optimaal kunt genieten van wat het leven je te bieden heeft. Zonder bezig te moeten zijn met waar je wat hebt opgeborgen. En ik hoop dat je kiest voor een fijne plek om je accessoire te kopen. Een winkel waar je blij en enthousiast van wordt. Bij iemand die je jouw geld gunt. En ik weet zeker dat die ondernemer (net zoals ik) een kleine blije dans doet. Ik hoop dat je met die wetenschap extra plezier zult hebben van de producten die je koopt. Shop lokaal en ga voor kwaliteit. Juist nu.

Liefs, 

Floor